Mijn huis! Huisvesting door de ogen van kinderen

Mijn huis! Huisvesting door de ogen van kinderen

een 'straffe' mini-reportage vanuit de beleving van kinderen, zonet getoond op studiedag VVSG rond kindvriendelijke woonomgevingen (gemaakt vanuit uit de samenwerking binnen het JWO, zie verder in de mail). Luister en kijk mee hoe deze kinderen over hun woonervaring vertellen. We vragen uitdrukkeling om deze reportage massaal te delen. Om zo tot verandering te komen, tot een samenleving met gelijke kansen voor iedereen. Dank.

Deel dit massaal. Het is essentieel. Treffend. Scherp. 
 
In heel veel steden is er een nijpend tekort aan betaalbare, kwalitatieve woningen. Het aanbod van sociale woningen is veel te klein als je dit afzet tegenover de vraag. Zo ook in Leuven. Er zijn massa’s cijfers en onderzoeken. Steden en gemeenten nemen maatregelen om stadsvluchten tegen te gaan, om huisjesmelkers tegen te houden. Maar zijn die maatregelen voldoende? Heeft de modale burger hier ook geen verantwoordelijkheid in? Moeten alle verhuurders mee met de flow van de hoge huurprijzen. Moeten huurhuizen op de goedkoopst mogelijke manier verbouwd worden? Wat met de huiseigenaars die hun huis echt laten verkommeren maar ondertussen nog veel huurgeld incasseren? Huurders durven geen huursubsidie aanvragen uit (reële) angst dat het huis na inspectie onbewoonbaar verklaard wordt. We kunnen zo nog even doorgaan.

Nee, we scheren niet iedereen over de zelfde kam. Integendeel, we geloven in dialoog met huiseigenaars. Laat dit een uitnodiging zijn om in gesprek te gaan, samen te bouwen aan een solidaire samenleving waar iedereen bij wint. Voor dialoog contacteer ons via JWO-platform of een van de betrokken organisaties. Bij buurtwerk ’t Lampeke kan je terecht bij karin@lampeke.be.

Deze reportage kadert binnen  #Leuven de studiedag Kindvriendelijke woonomgevingen door, georganiseerd door VVSG.
Het Leuvens Jeugdwelzijnsoverleg (JWO) maakte deze mini-docu 'Mijn huis! Huisvesting door de ogen van kinderen.'

In dit JWO zijn volgende organisaties actief: Jeugdcentrum Vleugel F - de jeugddienst van Leuven​, Buurtwerk Casablanca, Buurtwerk ’t Lampeke, JAC Oost-Brabant​, Buurtcentra Leuven​, Arktos Vlaams-Brabant​, Link in de Kabel​, De RuimteVaart.

    Share